Guru's | Akhilesh Bodhi

Komend weekend komt onze leraar uit India, Akhilesh Bodhi voor twee workshops naar onze studio! Bij het Neo Yoga Center van Akhilesh in Dharamsala hebben wij onze RYT200 Teacher Training gevolgd. Het leek ons leuk om deze gelegenheid te gebruiken om een start te maken met een reeks artikelen over bekende yogaleraren en guru's. Dit is deel één!
In India bestaat er een lange traditie van het guru/leerling systeem. Vroeger ging je als leerling op zoek naar een guru die bij je paste en hoopte je dat deze guru je zou accepteren als leerling. Als dit gebeurde bleef je vervolgens minimaal twaalf jaar in de leer bij je guru. Dat betekende dat je bij je guru ging wonen en alles deed wat je guru je opdroeg, zonder kritische vragen te stellen. Je ging er van uit dat je guru wist wat je nodig hebt om te leren, te ontwikkelen en spiritueel te groeien. Dit systeem is moeilijk voor te stellen in het Westen, maar in India komt het soms nog voor. Akhilesh heeft ook jaren bij zijn guru, Swami Dayananda Saraswati in een ashram (Indiase term voor spirituele leefgemeenschap) geleefd.


Over Akhilesh
Akhilesh komt uit Lucknow, Uttara Pradesh in India en geeft al meer dan 16 jaar les in yoga en meditatie. Hij geeft losse lessen, retreats en workhops in India, Europa en Azië. Akhilesh heeft een traditionele Vedanta (bestuderen van Heilige geschriften) opleiding gevolgd in een ashram in de buurt van Dharamsala. Hier studeer je naast yoga ook oude Hindoeïstische filosofie, Sanskriet en meditatie. Op dit moment is Akhilesh bezig om zijn eigen ashram op te zetten.

Los van het feit dat wij Akhilesh een hele goede yogaleraar vinden, heeft hij ook een warme persoonlijkheid en veel humor. Zo ontstaat er in zijn lessen een hele prettige en ontspannen sfeer waarin je je snel op je gemak voelt en je op een leuke manier meer over yoga leert. Akhilesh combineert in zijn yogalessen traditionele yoga met meer moderne methodes van Sri K. Pattabhi Jois en BKS Iyengar. Zo hebben wij ook van hem geleerd om niet star vast te houden aan een stijl, maar open te staan voor alle invloeden om aantrekkelijke en uitdagende lessen te bieden.

Naast yoga besteedt Akhilesh ook veel tijd aan meditatie, spirituele begeleiding van studenten en is hij Reiki Master. Zijn lessen en lezingen zijn erg interessant en er is altijd genoeg ruimte voor ontspanning en humor!Geen opmerkingen:

Een reactie posten