We horen het af en toe, tijdens of na de les: mensen die duizelig worden. Bijvoorbeeld bij te snel omhoog komen na een staande vooroverbuiging, te snel opstaan na het liggen op de rug of soms pas na de les bij thuiskomst. Volgens het Duizeligheidscentrum is een duizelig gevoel moeilijk te definiëren. Niet iedereen
bedoelt hetzelfde met het begrip duizeligheid. Er bestaan verschillende
vormen van duizeligheid en het kan veel oorzaken hebben. De oorzaak is niet altijd duidelijk, maar als je er eenmaal achter bent gekomen wat voor de duizeling zorgt is het vrij makkelijk te verhelpen. Wat meer drinken voor de les, rustiger opstaan of beter letten op diep ademen kan er al voor zorgen dat de duizeligheid verdwijnt. In dit artikel zetten we de verschillende bekende oorzaken van duizeligheid, en mogelijke oplossingen, voor je op een rij zodat je kunt kijken wat wellicht op jou van toepassing is.
Hoe vaak 'moet' je yoga doen?
Deze vraag wordt ons vaak gesteld. Mensen denken dan in eerste instantie aan het lichamelijke aspect van yoga. Zeker als je begint met yoga en je merkt dat je toch wat minder soepel bent dan je dacht... Het antwoord op de vraag is makkelijk: zo vaak als je kunt en wilt! Natuurlijk hangt het er van af wat je wilt bereiken met je yoga beoefening. Vind je het vooral prettig om minimaal één keer in de week een moment voor jezelf te nemen en je lichaam en geest tot rust te laten komen? Dan is het voldoende om één keer in de week naar de les te komen. Wil je graag wat soepeler, flexibeler en sterker worden? Dan heeft zin om vaker te oefenen, in de les, maar ook thuis.
In actie tegen voedselverspilling!
Op facebook kwamen we onlangs de volgende actie van The Youth Food Movement tegen: mensen bewust maken van de voedselverspilling in Nederland. We delen dit graag met jullie! Misschien heb je niet direct zin om mee te doen, maar het is goed om eens stil te staan hoe jij moet voedsel omgaat. Gooi je weleens voedsel weg dat eigenlijk nog goed te eten is?
"In Nederland wordt ongeveer 40% van al het eten weggegooid. Dit is voedsel dat bij de boeren op het land blijft liggen, eten dat over de houdbaarheidsdatum is en in de winkel wordt weggegooid en neem ook eens een kijkje in je eigen vuilnisbak, ligt daar niet iets eetbaars in?
"In Nederland wordt ongeveer 40% van al het eten weggegooid. Dit is voedsel dat bij de boeren op het land blijft liggen, eten dat over de houdbaarheidsdatum is en in de winkel wordt weggegooid en neem ook eens een kijkje in je eigen vuilnisbak, ligt daar niet iets eetbaars in?
boek | The Autobiography of a Yogi
Paramahansa Yogananda |
video | Yogis Of Tibet
Hij staat al een tijdje op YouTube (sinds 2002), maar daarom niet minder interessant. De documentaire Yogis Of Tibet. In deze documentaire wordt het interessante verhaal verteld van Tibetaanse Yogis die door eeuwenoude meditatietechnieken gebruiken om verlicht te raken. Yoga komt oorspronkelijk uit India, maar wordt in veel meer landen beoefend. De yogi's uit Tibet hebben geheime technieken eeuwenlang bewaart en van guru op leerling overgedragen. In deze documentaire geven ze voor het eerst een opening in deze geheimzinnige wereld. De documentaire geeft je ook een goed inzicht in de manier waarop vroeger yoga werd geleerd van guru op leerling. Als je een keer een uurtje over hebt, kijken!
Abonneren op:
Posts (Atom)