In actie tegen voedselverspilling!

Op facebook kwamen we onlangs de volgende actie van The Youth Food Movement tegen: mensen bewust maken van de voedselverspilling in Nederland. We delen dit graag met jullie! Misschien heb je niet direct zin om mee te doen, maar het is goed om eens stil te staan hoe jij moet voedsel omgaat. Gooi je weleens voedsel weg dat eigenlijk nog goed te eten is?

"In Nederland wordt ongeveer 40% van al het eten weggegooid. Dit is voedsel dat bij de boeren op het land blijft liggen, eten dat over de houdbaarheidsdatum is en in de winkel wordt weggegooid en neem ook eens een kijkje in je eigen vuilnisbak, ligt daar niet iets eetbaars in?

Doe mee!
Bij 5000 aanmeldingen wordt voor 5000 mensen gratis een super lekkere lunch van voedsel dat anders weggegooid zou worden gemaakt. Op 8 juni, in Amsterdam. We laten supermarkten, bedrijfsleven, overheid, boer en vooral consumenten zelf zien: voedselverspilling is onnodig. DAMN FOOD WASTE!

Damn Food Waste is een initiatief van FoodGuerrilla (NCDO), The Youth Food Movement, Voedingscentrum, Stichting Natuur & Milieu en de Wageningen Universiteit."


Wij vinden het heel goed dat er aandacht wordt gevraagd voor het probleem van voedselverspilling in Nederland. Het is zonde dat er, door slecht beleid, voedsel dat nog prima te eten is weg wordt gegooid. Een tijd geleden was er ook een interessante documentaire van Zembla te zien over dit onderwerp, hieronder de link:

Get Microsoft Silverlight

Geen opmerkingen:

Een reactie posten