Ingrediënten:
- 130 gram havervlokken (gewoon muesli voldoet ook)
- 60 gram gemengde, ongebrande, ongezouten noten en zaden (lijnzaad, zonnebloempitten, chiazaad)
- handje rozijntjes (als deze nog niet in de muesli zitten)
- 75 gram ontpitte dadels
- 2 theelepels geraspte schil van een biologische citroen
- 1 eetlepel kaneel
- 70 gram honing
- 2 eetlepels olie (neutraal qua smaak)
Beschrijving:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de haver, noten, zaden, dadels, citroenschil en kaneel in een blender of hakmachine en hak tot een grove substantie.
- Verwarm de honing in een pannetje tot deze heel vloeibaar is doe dan de olie erbij.
- Roer door en voeg je havermengsel toe. Roer weer heel goed door, totdat je een kleverige massa krijgt.
- Bekleed een klein (brownie)bakblik of een kleine ovenschaal met bakpapier en verdeel je mueslimassa erover.
- Smeer goed uit zodat het overal even dik is, en druk een beetje aan. Ga voor ongeveer een centimeter dikte. Is jouw schaal groter en wordt je plak dunner? Dan vul je gewoon maar bijvoorbeeld 2/3 van het blik, de massa blijft keurig op z’n plek.
- Bak ongeveer 25 tot 30 minuten in de oven totdat het mooi bruin is, maar niet donkerbruin. De muesli mag nog een klein beetje zacht zijn, het wordt vanzelf hard tijdens het afkoelen.
- Haal uit de oven en maak inkepingen met je mes waar je de plak straks wilt breken.
- Laat de plak helemaal goed afkoelen en breek/snijd dan in repen.
- Bewaar de muesli-repen afgesloten en op een koele plek. Je kunt ze ook invriezen!
Het recept is van deze site (er staan meer variaties): http://chickslovefood.com/3x-gezonde-mueslirepen-suikervrij-glutenvrij-vegan/
Bedankt voor het recept.
BeantwoordenVerwijderen