Frisdrank een heerlijke chemische cocktail...

Recent lazen we toevallig twee artikelen achter elkaar over frisdrank. Het eerste artikel beschrijft stap voor stap wat er in je lichaam gebeurt als je een blikje cola drinkt en het tweede gaat over de effecten die aspartaam op je lichaam kan hebben. Omdat heel veel mensen veel frisdrank drinken en zich wellicht niet bewust zijn van de effecten op je lichaam en geest delen we deze artikelen graag met je.

Wat gebeurt er in je lichaam na het drinken van Coca Cola?
In stappen van 10 minuten wordt beschreven wat er in je lichaam gebeurt na het drinken van een blikje Coca Cola. Als eerste is het belangrijk om je realiseren dat er in één blikje cola (maar ook zo'n beetje elke andere frisdrank of vruchtensap) 10! suikerklontjes zitten...

10 minuten
Het drinken van zo'n grote hoeveelheid suiker in één keer is eigenlijk heel slecht voor je lichaam. Je natuurlijke reactie zou braken zijn, maar dit wordt opgeheven door de toevoeging van fosforzuur. Wat dit zuur allemaal nog meer doet komt later aan bod.

20 minuten 
Je lichaam produceert een grote hoeveelheid insuline om al de suiker die je binnen hebt gekregen te verwerken. Dit wordt grotendeels direct omgezet in vet.

40 minuten
Alle cafeïne is zo goed als opgenomen in je lichaam. Je wordt alerter en je bloeddruk gaat omhoog.

45 minuten
Je lichaam gaat dopamine aanmaken. Dit geeft je een geluksgevoel, drugs hebben hetzelfde effect.

1 uur
Het fosforzuur bindt aan calcium, zink en magnesium in je darmen. Dit zorgt voor een betere werking van je spijsvertering en urineproductie. Alle calcium en magnesium die gebonden zijn aan het fosforzuur worden uitgeplast. Dit slecht voor je lichaam, omdat je deze stoffen gebruikt voor de aanmaak van botten. Doordat alle suiker is opgenomen voel je je geïrriteerd en neerslachtig. Verder heb je ook al het vocht in de cola uitgeplast.

Cola (en de meeste andere frisdrank) is een mix van allerlei chemische stoffen die stuk voor stuk niet echt goed zijn voor je lichaam. De enorme hoeveelheden suiker maken je dik en veroorzaken diabetes. Daarnaast zitten er heel veel andere stoffen in die slecht zijn zoals fosforzuur en citroenzuur en verschillende smaak- en kleurstoffen.

Light is beter?
Als vervanging voor suikerhoudende dranken kiezen veel mensen voor de 'Light' variant. Deze producten bevatten andere zoetstoffen dan suiker, meestal aspartaam. Dit is een goedgekeurde stof die heel erg veel gebruikt wordt in de voedselindustrie. Er zijn echter ook veel negatieve geluiden over het gebruik van aspartaam. Als aspartaam te warm wordt 'valt het uit elkaar' in andere chemische stoffen. Eén daarvan is formaldehyde, een kankerverwekkende stof. Dit wordt aangetroffen in warme frisdrank. Verder kan aspartaam zorgen voor: hoofdpijn, vermoeidheid, misselijkheid, duizeligheid, dik worden, gewrichtspijn, depressie etc. Het wordt ook in verband gebracht met verscheidene ziekten als: MS, hersentumoren, epilepsie, Alzheimer en diabetes.
In het volgende artikel wordt een extreem geval beschreven van iemand die zeer ziek werd van het drinken van light frisdrank. Ze ontwikkelt allerlei symptomen die lijken op MS; spasmen, gewrichtspijnen en afbraak van spieren. Artsen kwamen er niet uit wat er aan de hand was en hadden de hoop op een oplossing eigenlijk opgegeven. Op het laatste moment bedacht de schrijfster van het artikel dat het weleens met het drinken van light frisdrank te maken kon hebben. Ze stopte er meteen mee en de klachten verdwenen ongeveer van de ene op de andere dag!
Volgens de schrijfster van het artikel worden alle problemen veroorzaakt door de instabiliteit van aspartaam. Als het warmer wordt dan ongeveer 30 graden Celsius valt het uiteen in formaldehyde en vervolgens mierenzuur. Dit zorgt voor alle medische klachten die ook voorkomen bij ziekten als MS. Helaas wordt dit vaak niet gezien en blijven mensen ziek, ongeneeslijk denken ze zelf...

Er bestaat ook een goed, handzaam boekje over alle chemische toevoeging en voedsel, Wat zit er in uw eten?

En als je nog niet overtuigd bent, hier een lijstje met dingen waar cola nog meer voor kan worden gebruikt:
- Cola werkt heel goed om de motor van je auto schoon te maken.
- In Amerika hebben veel politieagenten altijd een fles cola in hun auto liggen om bloedvlekken in het asfalt schoon te maken na verkeersongelukken
- Cola werkt heel goed om roest te verwijderen
- Je kunt cola prima gebruiken om hardnekkige vlekken in kleding te verwijderen
- In India wordt cola door boeren gebruikt als goedkoop en veilig alternatief voor pesticiden.       

Geen opmerkingen:

Een reactie posten