Recept | dadel-noten merengue

Het werd wel weer eens tijd voor een heerlijk receptje op ons blog! Deze dadel-noten merengue is van Jacqueline, veel plezier met maken en opeten :)

Voor de taart:
4 eiwitten
60 gram basterdsuiker
200 gram pure chocolade, in stukjes gehakt
175 gram dadels, ontpit en fijngehakt (evt ook wat cranberry's erdoor)
175 gram walnoten, grof gehakt (evt. ook andere noten)
citroensap

Eventueel glazuur:
roomkaas
poedersuiker
citroensap
Voeg hoeveelheden toe naar smaak en meng goed door.

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een springvorm van 20 cm doorsnee in. Bedek de bodem met bakpapier.
Klop de eitwitten stijf tot er pieken ontstaan. Klop er daarna 2 eetlepels basterdsuiker door tot de merengue dik en glanzend is, daarna spatel je de rest van de suiker er voorzichtig door.
Doe nu de noten, chocola, dadels en wat citroensap door het mengsel en giet het beslag in de springvorm. Bak de taart in ongeveer 45 minuutjes gaar.

Als de taart afgekoeld is kun je de glazuur erover smeren, maar zonder glazuur is ie ook al erg lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten