ecoYoga matten

Gemma heeft de afgelopen maanden de mat van ecoYoga proef ge-yogaat. Dat beviel zo goed dat wij deze matten nu ook gaan verkopen. De matten zijn van natuurlijke materialen gemaakt; natuurrubber en jute. Goed voor het milieu dus! De matten worden sinds 2003 gemaakt door een bedrijf in Groot Brittannië. Het begon bij een yogastudio waar men zich steeds meer zorgen begon te maken over het gebruik van PVC als materiaal voor yogamatten. Ze besloten om zelf een milieuvriendelijker alternatief te ontwikkelen en kwamen uit bij een mat van jute en natuurlijk rubber. Lees hier een uitgebreide beschrijving van de ecoYoga matten.

De matten zijn wat zwaarder dan die we nu in de studio hebben. Door de jute heb je ontzettend goede grip; nooit meer wegglijden in hond met hoofd omlaag! Ze zijn erg stabiel en sterk en daardoor ook uitermate geschikt voor intensieve yogastijlen zoals Ashtanga yoga. De matten worden in Engeland geproduceerd en zo worden de gunstige arbeidsomstandigheden gewaarborgd. Je kunt de mat afnemen met een vochtige doek of zelfs in de wasmachine gooien op een koel programma zonder te centrifugeren. Allemaal voordelen dus! Natuurlijk zijn er ook
een paar punten die je misschien minder prettig vindt. Het natuurlijke rubber zorgt in het begin voor een sterke geur die je misschien niet zo aangenaam vindt en de mat kan een beetje schilferen. Dit kan opvallen als je donkere kleding draagt en een lichte mat gebruikt. Daarnaast is de mat wat prijziger dan de matten die we nu al aanbieden, namelijk €49,95. Op dit moment kun je kiezen uit de kleuren naturel, lavendel en groen. Wil je een ecoYogamat kopen? Ze zijn te koop bij onze studio of stuur ons een mail om er één te bestellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten