de Vegetarische Slager

Deze week hebben we voor het eerst gehaktballen van de Vegetarische Slager gegeten en ze waren erg lekker! Vlees is zeer sterk ingebed in het eetpatroon van mensen. Vooral de smaak en de structuur van vlees is voor veel mensen onmisbaar. De Vegetarische Slager krijgt het voor elkaar om dit heel erg goed na te maken. Zelf proberen we eigenlijk ook niet zoveel vleesvervangers te eten, maar als je graag vegetarisch wilt eten en vlees niet kunt missen, zijn ze een goede optie.
Jaap Korteweg
De Vegetarische Slager is bedacht door Jaap Korteweg. Jaap Korteweg is biologisch akkerbouwer die, samen met anderen, er aan werkt om zo goed mogelijke vleesvervangers te maken. Jaap is getrouwd met Marianne Thieme, voorzitter van de Partij voor de Dieren. We hebben zelf de gehaktballen bij Ekoplaza gekocht en geproefd en we vonden ze een stuk lekkerder dan andere vleesvervangers die je kunt kopen. De structuur en vooral de manier waarop het gekruid is vielen ons goed in de smaak.
Tot voor kort waren de producten van de Vegetarisch Slager alleen maar te koop in de winkel in Den Haag. Sinds augustus 2012 kun je echter ook terecht bij de Jumbo, Ekoplaza en andere winkels voor de vleesvervangers. In een recent interview laat Jaap Korteweg duidelijk merken dat hij nog verder wil groeien. Hij wil de grootste van de wereld worden. Dit vinden wij natuurlijk heel erg goed, hoe minder vlees er gegeten wordt, hoe beter. Bekijk hier het interview met Jaap Korteweg:Geen opmerkingen:

Een reactie posten