Heerlijke zelfgemaakte chocolade-kokosrepen


Afgelopen zaterdag was David jarig, reden voor een lekkere traktatie na de les. Hier vind je het recept voor deze heerlijke zelfgemaakte chocolade-kokosrepen. Het is genoeg voor 5-6 grote repen of 15-20 kleine hapjes.

Chocolade mengsel:
160 gr donkere chocolade (wij gebruiken Tony’s Chocolonely, fair trade en veganistisch)
1 tl kokosmelk
1 tl agave nectar
snufje zout

Kokos vulling:
1 1/4 cup geraspte kokos
2-3 el agave nectar
1 el suiker
60 ml kokosmelk
55 gr plantaardige bak en braad product (wij gebruikten Natufood bakken en braden)
100 gr amandelen


1. Verwarm de chocolade au bain marie (of gebruik de magnetron)
2. Bekleed een schaal of bakvorm (±10x15) met bakpapier
3. Verwarm de geraspte kokos in een droge pan. Bak voor een minuutje en blijf roeren, het wordt een beetje bruin. Zet op een laag pitje en voeg de agave nectar, suiker, margarine toe totdat de margarine gesmolten is. Schenk de kokosmelk er bij en blijf roeren totdat het wat bruiner wordt en al het vocht is geabsorbeerd. Proef en voeg eventueel nog wat extra agave nectar toe als je het wat zoeter wilt. Haal van het vuur en zet weg.
4. Giet een dunne laag chocolade op het bakpapier. Daar bovenop komt het kokosmengsel. Verspreid de amandelen er over. Giet de rest van de chocolade er overheen en beweeg de bak zachtjes heen een weer zodat het gelijkmatig verdeeld wordt.
5. Laat opstijven in de vriezer voor 20-30 minuten of langer. Eventueel 
kan je na 10 minuten wat inkepingen maken met een mes zodat het 
makkelijker te snijden wordt.


 
Dit recept komt van een van onze favoriete blogs lunchboxbunch

3 opmerkingen:

  1. Dankjewel, het was heerlijk en ik ga het zeker proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik maak het aankomende vrijdag voor de verjaardag van Jolanda!! Will keep you posted!
    Nuri

    BeantwoordenVerwijderen