Ashtanga yoga lessen


Zoals we eerder op onze blog hebben vermeld, heeft David een paar weken geleden teacher training bij David Swenson gevolgd. Deze teacher training ging in op het lesgeven in Ashtanga yoga. Op dit moment geven we deze vorm van yoga niet in studio, maar hier komt verandering in!
We beoefenen zelf al geruime tijd Ashtanga yoga en vinden het zelf een prettige en uitdagende vorm van yoga. Het verschil met de traditionele Hatha yoga is vooral het dynamische aspect van Ashtanga yoga. Je houdt elke asana vijf ademhalingen vast en tussen de asana’s doe je een vinyasa om van de gehele oefening een doorgaande beweging te maken. Daarnaast bestaat de oefening uit een vaste serie asana’s die je altijd in dezelfde volgorde doet.

Vanaf 2 januari zullen we op drie tijden in ons rooster Ashtanga yoga aan gaan bieden.
Op woensdagavond van 18:45 tot 20:00 en van 20:15 tot 21:45, op vrijdagochtend van 9:00 tot 10:30. De lessen op woensdag om 20:15 en vrijdag om 9:00 zijn de volledige eerste serie (Primary Serie) van Ashtanga yoga. Het is hierbij prettig als je wat yoga-ervaring hebt, er zit een aardig tempo in de les. Dit betekent niet dat je geen tijd hebt om te leren, maar het helpt je als je basis van de asana’s kent.
Op woensdag van 18:45 tot 20:00 geven we een Ashtanga Basics les. Dit zijn vier roulerende lessen waarin je de basis van Ashtanga yoga leert. Je kunt de Ashtanga Basics lessen zo vaak volgen als je wilt, ook als je al langer Ashtanga yoga beoefent en graag de basis nog een keer goed wilt leren.

Alle Ashtanga yoga lessen zijn dezelfde prijs als onze reguliere lessen, je kunt dus nog steeds met je  strippenkaart komen wanneer je maar wilt!
Om je te laten kennismaken met Ashtanga yoga organiseren we ook een introductie workshop op vrijdag 7 december van 19:00 tot 20:00. Hierin leggen we de basis van Ashtanga yoga uit en leer je de eerste houdingen en bewegingen. De betaling is een donatie. Tot in de les!

2 opmerkingen:

  1. Leuk dat jullie zo bezig zijn met vernieuwing en nog meer varianten van yoga, complimenten hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat vinden wij zelf ook :) dank je voor de complimenten!

    BeantwoordenVerwijderen