Bietentaart



Ons eerste recept op deze blog. Naast yoga houden wij ook van lekker eten! Na een aantal keer experimenteren met recepten voor bietentaart is hier het resultaat. Helemaal veganistisch en prachtig rood van kleur!

Ingrediënten:
2 rode bieten, geschild en in stukjes gesneden
200 ml appelsap
1 appel in blokjes of 150 gr geraspte wortel
1 el appelazijn
150 gr witte bloem
150 gr volkoren bloem
150 ml zonnebloemolie
1 tl kaneel
Snufje zout
50 gr walnoten
200 gr suiker
2 el lijnzaad
1 tl baksoda

Verder nodig:
Staafmixer
Bakvorm 20X20cm

Kook de stukjes biet in de appelsap tot ze zacht zijn. Meng ondertussen in een kom alle droge ingrediënten: bloem, baksoda, kaneel, zout, walnoten, lijnzaad en suiker. Als de biet zacht is pureer je het samen met de appelsap tot een moes. Roer hier ook de rest van de natte ingrediënten doorheen: wortel/appel, olie en  appelazijn. Meng ten slotte de droge en de natte ingrediënten en giet dit mengsel in het bakblik. Bak de taart 60 minuten op 160 graden. Eet smakelijk!

1 opmerking: