Goede voornemens: 4 tips om je te helpen ze waar te maken

We zijn inmiddels alweer een aantal dagen verder, maar...hier is ons eerste bericht in 2013! We hopen dat iedereen een goede jaarwisseling heeft gehad en met veel plezier aan het nieuwe jaar begint. Traditioneel is deze tijd van het jaar voor veel mensen ook het moment van: goede voornemens. Dit is hartstikke mooi en wij merken het ook goed in de yogastudio. Er komen veel nieuwe mensen voor proeflessen en iedereen gaat met wat extra energie naar de les. Goede voornemens zijn voor velen echter moeilijk om vol te houden. Begin januari stort je je met veel energie in iets nieuws, maar na een paar keer wordt het al moeilijker om vol te houden. Volgens sommigen duren goede voornemens nog geen week... Hoe kun je er nu voor zorgen dat een goed voornemen niet na januari verzandt en volgend jaar weer een goed voornemen is? Een paar tips van ons en anderen op internet:

1. Zorg dat je doel haalbaar is
In je enthousiasme heb je misschien jezelf een doel gesteld voor het nieuwe jaar waarbij je de lat voor jezelf heel hoog legt. 'ik eet vanaf 1 januari nooit meer vlees' of 'ik wil vanaf 1 januari minimaal 3 keer in de week naar yoga gaan'. Je kunt je einddoel voor jezelf vaststellen, maar probeer het niet in één keer te realiseren. Het is helemaal niet erg om in een aantal stappen naar je doel toe te werken, door bijvoorbeeld te beginnen met één dag in de week geen vlees te eten, dat na een maand uit te breiden naar twee dagen etc...

2. Je bent zelf degene die het voornemen heeft gesteld
Je neemt je iets voor om dat te veranderen, waar je op dit moment nog niet tevreden over bent. Als het je niet lukt, raak je misschien teleurgesteld of ben je niet meer gemotiveerd om aan je voornemen te werken. Maar bedenk je dan: jij bent degene die denkt dat je leven beter wordt als je aan je doel werkt. Denk hier aan als je motivatie om te veranderen minder wordt, je hebt het voornemen niet voor niets genomen!

3. Zorg dat je je dagelijks leven aanpast aan je voornemens
Je kunt alleen iets echt veranderen als je het deel laat uitmaken van je dagelijks leven. Dit is in het begin lastig, maar hoe eerder je begint hoe beter. Routine kan je helpen om goede dingen in je leven te introduceren zonder dat je er al te veel over na hoeft te denken.

4. Laat zoveel mogelijk mensen je goede voornemens weten
Zet het op facebook, twitter, je blog of waar je maar wil. Hoe meer mensen je bij je goede voornemen betrekt hoe beter. Mocht je minder gemotiveerd raken, dan kan iemand in je omgeving je misschien net dat zetje in je rug geven om toch door te zetten. Ook maak je de drempel om op te geven voor jezelf hoger als je er voor je gevoel meer mensen mee 'teleur stelt'.

Hopelijk kunnen deze tips je helpen om je goede voornemens waar te maken. Zo niet, wees gelukkig met wat je op dit moment hebt en verander niets!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten