Tonijn, beter van niet!

In het programma Radar is de afgelopen week aandacht besteed aan de tonijn. Helaas is tonijn zo populair geworden, dat er haast geen één meer in de zee zwemt... Veel mensen zijn tegenwoordig heel bewust met eten bezig en proberen zoveel mogelijk biologisch te eten. Dit is vaak gericht op vlees van koeien, varkens of kippen. Vissen krijgen helaas een stuk minder aandacht. Tonijn is inmiddels zo populair en gangbaar dat het in blikjes te krijgen is, waarbij je niet eens meer ziet dat het vis is.
De tonijn is een prachtige roofvis en zorgt voor een goede balans in het ecosysteem in de oceanen. Om de tonijn te beschermen zijn er visquota opgesteld, deze worden helaas nauwelijks nageleefd en het is heel makkelijk om onder de regels uit te komen. Hierdoor wordt de tonijn ernstig overbevist en met uitsterven bedreigd!
Denk goed na wat je wel en niet eet, met jouw eetgedrag heb je invloed op de stand van de vis in de oceaan. Wil je weten of de vis die jij eet goed is, dan kun je op de volgende sites kijken: www.goedevis.nl of www.visenseizoen.nl.
Wil je graag meer doen of helpen om actief de dieren in de oceaan te beschermen? Dan kun je bijvoorbeeld kijken op de sites van Sea Shepherd, Greenpeace of de Ocean Elders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten